An Article.

pool nyckelfärdigt fritidshus

Bygg pool

Att bygga pool till sitt nyckelfärdiga fritidshus blir allt vanligare i Sverige, här kommer en guide över hur du bygger pool

Håll din design enkel

Håll de skräddarsydda designfunktionerna till ett minimum. Grunt, naturliga stenväggar och vattenfunktioner ser bra ut, men de lägger alla utgifter och svårigheter i poolkonstruktion av DIY-naturliga pooler.

GÅ MED EN FLAT BOTTOM

En platt botten naturlig pool innebär en enkel grävning och en plan grund för dina väggar vilket är mycket mycket lättare. Det är också mycket lättare att rengöra.

BOXFORMER ÄR BÄSTA

De flesta pooler för nycklfärdiga fritidshus är lådformade som billiga att bygga! Fodertillverkare svetsar ett foder för dig, eller som den här poolen kan du bara tanka den. Men ett försiktighets ord, se till att tankprodukten inte innehåller fosfater som kommer att mata alger i framtiden.

Undvik för många montage

Håll designen enkel När du bygger din egen naturliga simbassäng

Samma pool har sina inlopps- och utloppsrör tydligt på showen, du skulle tro att det skulle göra det

förstör utseendet men de har smidigt blandat dem i. Med denna lilla naturliga pool kan du skumma poolen med ett bladnät men om du vill att den ska skumma överväg automatiskt en balanstank för att undvika knepiga poolbeslag.

Vissa poolinredningar är inte dyra, men kom ihåg att vattentätning av poolen är den svåraste biten så undvik bäst för många beslag som bryter mot vattentätningen om du gör detta utan vår skickliga arbetskraft.

GÅ INTE för djupt

Medan simbassänger behöver djup för stabilitet kan naturliga pooler vara så grunt eller djupt som du vill, men jag skulle hålla mig till 1,8 m eller mindre som väggar 2 m och över behöver mycket förstärkning.

Om du inte bryr dig om dykningssäkerhet är 1,5 m ett bekvämt djup, lätt att rengöra och förstärkningsnivån är fortfarande rimlig. Kom ihåg att kontrollera din stödvägg med en konstruktionsingenjör om du är osäker, och att den svagaste punkten är där väggen går ihop med golvet och på långa raka väggar, så förstärk dem med extra betong om du försöker minimera användningen av stål.

Överväg också att använda våra isolerade väggelement designade för naturliga simbassänger. Ett allt i ett och enkelt att använda paketet. Kontakta oss för mer information

Bort från betongväggar eller prefabricerade poolväggar

Om du hoppar i botten av poolen kan du skapa djup i mitten samtidigt som basen kommer upp till ett grundare djup vid sidorna, här kan du använda sten eller sandpåsar för att bilda väggar. Var dock försiktig, detta behöver ett bra öga för att det ska se bra ut, slarvig användning av en platt foder och sandpåsar kan ge en dålig finish.

ANVÄNDA EN VÄL ELLER BOREHOLE OM DU HAR EN

Få råd om hur du använder ditt borrhål om du är lycklig med det eftersom det troligtvis kommer att göra en långsiktig fyllning och fylla mer prisvärd, inte bara är elnätet vanligtvis på en meter utan du kommer antagligen att behöva behandla det innan du använder det också. Vänligen kontakta oss för råd om denna behandling.

ANVÄND EN SVART FODR

Svarta foder ger en hög passiv värmevinst, så att värme blir mycket billigare eller till och med onödigt.

TAG ALLTID DIG SÄLJ EN TÖRINGSPLAN

Dålig planerad dränering står högt på fellistan för naturliga pooler. Ta reda på hur du flyttar yt- / grundvatten bort från poolen eller välj en plats som inte är den lägsta punkten i din trädgård, du bygger inte ett damm! Se till att du omger din pool med bra dräneringskanaler.

 

Hustillverkare

Fritidshus hustillverkare

Fritidshus hustillverkare

Att köpa fritidshus är inte alltid rätt. Först måste du själv fundera ut vilken typ av hus du är intresserad av. Ett klassiskt skärgårdshus, ett hus med modern arkitektur, ett hus med mycket uteytor eller ett fritidshus med källare och vid? Det finns många alternativ och det är ibland väldigt svårt att välja bland alla hustillverkare. Pris och arkitektur är ofta de två svåraste kompromisserna.

Här kommer en lista över fritidshus leverantörer och hustillverkare:

Större husleverantörer

Mindre hustillverkare

Kontakta oss

Om oss

Renovera fritidshus

Renovera fritidshus

Renovera fritidshus

Du renoverar eftersom du vill att ditt fritidshus ska se vackrare ut och kännas mer bekvämt. Tänk på din fritidshus renoveringsplan som en affärsplan eller som ditt speciella projekt du börjar från början.

Om du har en arkitekt som planera åt dig behöver du inte läsa denna artikel för de kommer gå igenom alla dessa delar med dig, men om du vill spara pengar är det första steget att planera ditt projektet. I denna artikel delar vi några idéer om hur du renoverar ditt fritidshus för en billigare penning.

Nyckeln till att renovera ditt hus på budget men ändå vackert är att i första hand planera hela processen effektivt. Följande avsnitt kommer att visa hur du kan dela upp hela din renoveringsplan i delplaner, enligt det utrymme du har och renovera ditt hem effektivt. Om du vill hitta de bästa 10 sätten att renovera ditt hus vackert men ekonomiskt, läs sedan nedan:


Renovera fritidshusSöndra och erövra

Som tidigare nämnts är effektiv planering nyckeln till effektiv renovering. Om du renoverar dig själv måste du fokusera på både den större bilden och de mindre delarna. Du kanske har hört frasen “helhet är större än summan av dess delar”, du kan tillämpa samma strategi för ditt fritidshus renoveringsprojekt och utforma en renoveringsplan för varje område i ditt fritidshus. Om du anlitar en arkitekt för renovering, kommer hen att bedöma dina kravoch sedan renovera i enlighet med detta. I det här fallet sedan du är ansvarig kommer du att brainstorma dina krav, skriva ditt slutmål för varje utrymme i fritidshuset och bestämma det övergripande målet och fortsätt sedan vidare till:


Budget för fritidshusBudgetering

Eftersom du vill renovera ditt fritidshus ekonomiskt är det viktigt att du bestämmer de totala utgifterna / gränsen för utgifterna. Det är viktigt att komma ihåg att du inte kan överskatta din budget, hålla budgeten undervärderad och fortsätta att undersöka saker du behöver.


Planera renovering av fritidshusUtvärdera

Du kommer bli förvånad över antalet alternativ du har en gång du börjar din utvärdera dina alternativ. Den vackra lampan som du tyckte om i en high end-butik kan köpas till ett lägre pris från andra håll. Så när renovera ditt fritidshus på budget kom ihåg att om du forskning för att hitta möbler som du vill, måla du vill eller dekorationer du vill i ditt fritidshus, är det troligt att de flesta av de leveranser till ett billigt pris. Dra nytta av online shopping, budgetbutiker och begagnade möbelaffärer och se hur långt du ska gå. För stegvisa instruktioner om hur du kan dekorera ditt fritidshus vackert men ekonomiskt, vänligen läs nedan:


Dörr till fritidshusDörrar det första intrycket

Första intrycket av ditt fritidshus är din dörr. Om du inte kan byta dörren helt och om din befintliga dörr är i gott skick bör du renovera din dörr istället. Dörrarna kan också påverka belysning av rummet, och du kan dra nytta av denna stora teknik interiör utformade Amy Lau använder ”När man arbetar med ett mörkt rum, oavsett färg används på väggarna, jag måla taket, trimma och dörrar samma färg men 50 procent lättare. För mycket av en nyans kan övermanna ett mellanslag.”Så när renovera på en budget om du ommålning din dörr försöker använda olika nyanser beroende på koncentrationen av ljuset i ditt fritidshus för att optimera belysning av ditt fritidshus som du vill .


Renovera fritidshus målaVäggfärg påverkar belysning

Som tidigare nämnde målningen påverkar belysning och när du renoverar ditt fritidshus kan du välja en ny färg. I det fallet om du redan är på en budgetinköp kan det hända att olika färgade pallar kan vara kontraintuitiva. Om du är på en snäv budget väljer du en svartvitt palett, det ger ditt fritidshus ett modernt sofistikerat utseende och du får garanti för att du aldrig kan gå fel med vit eller svart.


Renovera väggar fritidshusSmå rum behöver inte se små ut

Om du renoverar för att göra ett litet fritidshus ser större ut än ett billigt och vackert sätt att uppnå det målet är att använda speglar. Det är en billig teknik men den används av en av de mest kända arkitekterna av sin tid, Sir John Soane, som använde speglar i hans Londons husrums frukostrum.


Köksrenovering i fritidshusKök och Förvaring

Om du dekorerar / renoverar ditt fritidshus så försöker du förmodligen att de-rotera och maximera din lagring också. Att utnyttja ditt kök till sin maximala kapacitet kan hjälpa dig att minimera dina lagringsproblem. För att göra detta på en låg budget kan du antingen köksskåp eller förvaringar från återvunnet material i ditt fritidshus, eller dra nytta av sparsamhetsaffärer i ditt område.

Ingen vet ditt köksutrymme bättre än du gör och din lagringsbehov bygger förvaringsdiskar hjälper inte bara dig spara pengar och återanvända gamla material i ditt fritidshus , men det kommer också att se till att du bygger precis vad du behöver. Om du redan har skåp som är tillräckligt för förvaring behöver du inte byta ut dem, du kan bara måla om den för att få ditt kök att se ut som nytt.


Ljussättning fritidshus

Ljuset kommer genom fönsterna

Enligt oss är hälften av upplevelsen att leva inomhus ser utomhus, så när du bygger om ditt fritidshus installerar du stora fönster. Men du kanske inte har budgeten att byta fönster i det här fallet leka med färg och måla dina fönster en nyans lättare än resten av rummet för att maximera ljuset som kommer genom fönstren.


Badrumsrenovering i fritidshusBadrumsrenovering

Du skulle bli förvånad över hur många billiga men ändå kvalitetsprodukter du kan köpa för att renovera ditt badrum. Titta på hur andra har gjort och plocka idéer från olika håll.


Golvrenovering i fritidshusGolvrenovering

Om du är på budget kan renovering av golvet verka dyrt och om du inte hittar en golvinstallation under din budget borde du investera i att renovera allt annat enligt din golvdesign.

Nyckeln till att renovera eller renovera ditt fritidshus vackert men ändå billigt är att utforma ett mål för dig själv och måla en hel bild av vad du vill och sedan steg för steg renovera varje del av ditt fritidshus som nämnts ovan.

Köp fritidshus

Köpa fritidshus

Köpa fritidshus

Om du drömmer om att köpa ditt eget fritidshus, följ vår expertguide för att hjälpa dig att bestämma vad du ska köpa var och hur du ska finansiera det.


Köpa fritidshus att leva i eller att sälja?

Ditt val av fritidshus och hur du finansierar det beror på om du vill behålla det för personligt bruk eller för att hyra ut eller sälja huset.  Så tänk på om ni kanske ska bygga ett extra attefallshus på tomten samtidigt för uthyrning.


Vad ska man köpa för fritidshus?

Tomt till fritidshusÄven om du inte planerar att bygga ditt fritidshus omedelbart, är det bra att ha en tidsplan. De flesta sommarstugorna är små och har mycket konkurrens på sommarhalvåret men inte så mycket på höst, vår och vinterhalvåret. Om inte fritidshuset verkligen sticker ut från mängden, skulle du bli bättre med en större fastighet, eftersom dessa sommarhus ger relativt högre hyrespriser och fungerar bra med uthyrning under hela året. Se till att det finns en viss kapitaltillväxt, så om du har möjlighet försök köpa en tomt som passar för året om uthyrning. Skulle fritidshuset dra nytta av en ny eller förbättrad väg, järnvägsstation eller flygplats? Eller är det redan ett populärt fritidsområde? Tala med fastighetsmäklare, men också få synpunkter från lokalbefolkningen.


Vart får man bygga fritidshus?

På vissa områden i Sverige finns det förbud mot att bygga bostäder och liknande regler kan vidtas på andra efterfrågade semestermål där bostäder har blivit oöverkomliga för lokalbefolkningen.


Finansiera fritidshus

Finansiering för sommarhusOm du behöver ett lån behöver du ändå sparat ca 25-20 procent av totalpriset. Det finns färre långivare som erbjuder lån för fritidshus än bostadslån. Andra krav, såsom hyresprognoserna, kan vara strängare. Gör en värdering på din nuvarande bostad för att höja ha en bra öppning vid förhandling med banken. Innan du godkänner ett pris, kolla för översvämningsrisk eller landsläpp, mögel och andra viktiga risker.


Behov i fritidshuset

Dessa inkluderar en snabb internetuppkoppling, bra uppvärmning, lätt parkering, en närbutik och en lekplats inom gångavstånd. Och för långa kvällar, utomhusutrymmen så som soldäck och utekök.

Bygga fritidshus

Bygga fritidshus

Bygga fritidshus

Bygga fritidshusetMycket få personer är kvalificerade att utföra alla byggnadssteg i bygget av sitt fritidshus, men du kan kanske fungera som din egen huvudentreprenör och anställa dina underleverantörer i den ordning de krävs.

Det kan finnas vissa aspekter av arbetet du kan göra själv, men bara genom att förstå hela processen kan du bestämma vilket arbete du ska ta itu med.

Denna guide beskriver grunderna och kronologin för att organisera ett husbyggande allt själv. Att anställa dina underentreprenörer på grundval av dina behov och spara pengar där du kan genom grundligt gå igenom offerter och ha en tydlig överblick när det gäller att bygga ett fritidshus.

Fördelar och nackdelar med att vara din egen huvudentreprenör

För och nackdelar fritidshusFördelar: Du kan spara en enorm summa pengar. Byggherrar tar ut 15 % till 25 % av det totala priset för att bygga ditt fritidshus. På ett jobb på 2 000 000 sparar du minst 300 000 genom att inte anställa en Byggherre/Byggledare.

Nackdelar: Du kan lätt komma ta dig vatten över huvudet. Bra byggherrar har en etablerad och välbeprövad lista över underleverantörer, har leverantörer och vet hur man ska samordna för att eliminera eller minimera driftstopp.

Så låt oss föreställa oss vad som gäller för att vara sin egen byggherre för ett fritidshus där byggritningarna redan har utarbetats av en arkitekt.


Markarbeten och byggnadsgrunder

Markarbete för fritidshusetFörst och främst är det viktigt att vara närvarande – bokstavligen och figurativt. Var beredd att bo på byggarbetsplatsen under vissa perioder.

Rensa byggplatsen från skräp, ner till marknivå och minst 25 meter runt den planerade fritidshuset omkrets. Detta är ofta ett separat arbetskamrat som utför detta arbete.

En landmätare mäter ut ert tomt, baserat på ursprungliga tomtritningar som anger fastighetsgränserna.

Ändra tomtens topografi om det behövs för att ändra vattenflödet över till där fritidshuset ligger. Detta kräver ofta en entreprenör med jordbearbetningsutrustning.

 • Beställ en byggcontainer för att hantera avfall under byggprojektet.
 • Beställa en eller flera bärbara toaletter. Detta är viktigt om du inte förväntar dig olika underleverantörer att använda ditt hem badrum.
 • Beställ tillfälliga byggel från kraftbolaget.
 • Ring en elektriker för att ansluta en tillfällig elektrisk panel. Detta monteras ofta på en befintlig verktygspool.
 • Betong och grundarbete
 • Saker börjar bli allvarliga nu, både när det gäller arbetskraft och pengar – med utgrävning och installation av stiftelser och plattor. Allt innan detta har känt sig som irriterande prep arbete; nu känner du att du bygger något.

Detta arbete görs nästan alltid av utgrävningsentreprenörer och grundspecialister – en helt annan grupp av entreprenörer än snickare som snart kommer att vara på plats. Det här är ingen återvändo.

Bottentplattan och fundamentet utgör en så stor del av hela din byggkostnad som stannar efter att grunden har byggts, vilket betyder att du kommer att ha slösat bort mycket pengar. Plus, du kommer att ha en stor mängd betong- eller murverk på en plats, vilket gör en försäljning av fastigheten ytterst svår.

Steg-för-steg-guide bygga grund

Vanligtvis kommer du eller entreprenören att ta in ett separat byggbolag vars enda uppgift är att bygga grunden, eftersom jobbet kräver mycket specialiserade färdigheter.

 1. Entreprenören gräver för fundamentet.
 2. Inspektörer anländer för att kontrollera dimensionerna av fundamentet.
 3. Entreprenören häller betong för bottentplattan.
 4. Förbränningsavloppet är konstruerat för att dränera vatten från foten och skydda dem.
 5. Entreprenör bygger vertikala fundament väggar vilar på bottentplattan, med antingen hälld betong av betongblock. Andra typer används ibland, även om de är sällsynta.
 6. Fundamentet är vattentät helt ända till den färdiga graden. Hål skapas i grundväggen för att möjliggöra dirigering av vattenförsörjning och avloppsledningar.

VVS och EL

VVS ELOm du lägger en plattformsgrund kommer du att sätta in rörmokare och elektriker för att gjuta in några av rören innan du häller den betongplattan:

Rörmokare: Rör läggs ner som så småningom blir täckta med betong.

Elektriker: Om elektriska ledningar kommer att springa genom betongplattan via metanledningar är nu tiden för att dessa ledningar ska dras.


Gjutning av betongplattorna

Betonggrund fritidshusMed allt på plats är det dags för underleverantören att hälla betong och gjuta grunden på fritidshuset.

 1. För en husplatta ska entreprenören först installera skivbrädans isolering.
 2. En 4-tums minsta grusbas går över skumbrädan, som utgör basen för betongen.
 3. En plastångspärr kommer därefter.
 4. Trådnätförstärkning läggs därefter ned, placerad så att den är upplyft något ovanför klassen. Detta gör det möjligt för armeringen att sitta mitt i betongskiktet, där det kommer att erbjuda den mest styrka förstärkningen.
 5. Entreprenören häller nu betongplattan, sannolikt från färdigblandade lastbilar som levererar en stor mängd betong.
 6. Om du bygger ett garage eller källare, är det också dags att hälla betong på dessa ställen. Det är dyrt att få betongentreprenören tillbaka för en andra hällning.

Ramverket för golv, väggar samt takläggning

Huskonstruktion fritidshusMed utgrävningen och gjutningen av grunden kommer det konkreta arbetet, snart börjar du känna igen ditt projekt som ett fritidshus bygge. Det beror på att nu anlitar snickare som kommer att lägga upp ramverket för golv, väggar och takläggning. Detta arbete kan ske med anmärkningsvärt snabbhet. Under en vecka eller två kan du plötsligt känna igen ditt fritidshus som ett hus.

Vissa husägare kan hjälpa till med arbetet vid denna tidpunkt, men normalt kommer detta arbete att utföras av skickliga snickare. Vissa husägare kan dock ta itu med delar av arbetet, som att lägga golvmanteln över bjälkarna eller hängande väggplattan.

Steg-för-steg-guide för snickeriarbetet bygga fritidshus:

 1. Upparbeta en inramningsordning av baserat på dina byggplaner.
 2. När gott väder kommer, kommer snickare gjuta fritidshus väggar, inklusive golv, tak och takskelett. Inramning är det grundläggande “skalet” av fritidshuset, minus sidospår och takyta. De grova öppningarna för fönster, dörrar och takfönster kommer att inramas vid denna tidpunkt. Den grundläggande manteln på väggen och takytorna avslutar detta steg.
 3. Montera fönster, dörrar och takfönster. Vanligtvis görs detta av samma snickare som gjorde inramningen, men ibland kommer en tillverkares besättning att komma in för att göra detta arbete. Det är också ett jobb som vissa husägare kan ta itu med. Vid denna tidpunkt, när byggnaden är täckt och dörrar och fönster installeras, kan underleverantörerna som gör el- och VVS-arbetet nu anlända för att starta den inbyggda delen av sitt jobb.
 4. Den färdiga sidoväggen är nu installerad över manteln efter att fritidshuset mantel är först inslaget med någon form av väderskyddsmembran. Återigen görs detta arbete ofta av samma entreprenör som gjorde inramningen och manteln.
 5. Slutligen kommer takläggarna att slutföra tillämpningen av takfläckar och bältros eller andra färdiga takytor. fritidshusets grund är nu klar.

Installation av EL och rörsystem samt isolering

Installation av elNu börjar inredningen på ditt fritidshus med ankomsten av murare, elektriker, rörmokare och VVS-specialister.

Man bygger en skorstenen om ditt fritidshus har en. Detta inbegriper i allmänhet applicering av tegelsten eller stenfaner över en bas av betongblock som lagts av grundkonstruktören.

Elektriker och rörmokare gör det grova arbetet för elektriska kretsar, rörledningar och VVS-systemkanal. Detta arbete är uppenbarligen lättare utan vägg-, golv– och takytor på plats. Efter slutförandet kommer dessa entreprenörer att försvinna en stund, sedan återvända efter att väggarna och taken är på plats, för att slutföra de slutliga anslutningarna av olika armaturer.

Arrangör för tillstånd och inspektioner hanteras av entreprenören, men om du själv tar itu med det här arbetet faller ansvaret för inspektioner på dig.

Montera isolering i väggar och vind. Detta görs ibland av snickarna eller en specialiserad entreprenör, men många husägare finner att detta är arbete de kan göra för att spara pengar.


Bygga innerväggar

Bygga innerväggar fritidshusDet här är arbetsuppgifterna som vissa husägare kan ta på sig själva. Om inte, så är detta avslutningsarbete ofta gjort av snickare. Slutligen börjar inredningen se ut som en riktig inredning. Här är den typiska arbetsordningen.

 1. Innerväggar/Gipsplattor genom hela fritidshuset. Alla vägg– och takytor hänger vanligtvis innan ytterligare arbete fortsätter.
 2. Alla trimverk är installerade, inklusive dörr- och fönsterhöljen och kronformat.
 3. Alla skåp är hängda i badrum, kök och andra områden.

Målning och avslutning Arbete

Ytterväggar fritidshus renoveraEfter det roliga arbetet med att installera gips och grundning är väggarna färdiga, det är dags att ta in målaren igen.

 1. Väggarna ska målas, och tak är antingen målade eller färdiga med textur. Återigen är det jobb bostadsägare kan göra för att spara pengar.
 2. Kök och bänkskivor i badrummet är installerade. Detta kan göras av snickare, av husägare, eller av skåp och bänkskivspecialister.
 3. Anslutning av el, avlopp och vatten.

Installera golv på fritidshus samt slutstädning

Golvrenovering i fritidshusInsidan av ditt fritidshus är nu nära att slutföra. Fortfarande några saker kvar att göra:

Lägga mattor, lövträ, laminatgolv, keramikplattor och andra alternativ. Det här är ofta ett jobb för ännu en underleverantör, men fritidshusägare kan också göra vissa typer av golv.

Rengöring av arbetsplatsen. Om du väljer att inte göra det själv, finns det företag du kan hyra som specialiserar sig i att städa upp efter byggnadsarbetet.


Slutbesiktning av färdigt fritidshus

Slutbesiktning av fritidshusDet sista varvet i husbyggnadsprojekt innebär det yttre arbetet, tillsammans med lite byråkrati för att rensa upp.

Ring avhämtningsföretaget för att hämta dumparen och ange att du inte behöver en ersättare.

Ordna till slutgiltiga inspektioner av fritidshuset.

Slutlig genomgång om du använder en allmän entreprenör. Om du agerar som din entreprenör, kommer du att “gå igenom” efter varje underentreprenör efter avslutat arbete.

Slutlig slutbesiktning av din långivare, om du finansierade byggandet av ditt fritidshus med ett bygglån.

Fritidshus cover

Hem

 • Markarbete för fritidshuset
  Markarbetet till fritidshuset

Välkommen till Fritidshus!

Din guide för köp av fritidshus, bygga fritidshus och renovering av fritidshus

På fritidshus.org kan du läsa på om vad man bör tänka på innan man köper, bygger eller renoverar sitt fritidshus. Om vilka fallgropar man ska vara uppmärksammad på och hur man på bästa sätt kan bygga och renovera sitt sommarhus.

Köpa fritidshus

Vad behöver man veta innan man ska köpa fritidshus?

 • Vilka olika typer av fritidshus finns det?
  • Attefallshus 25kvm
  • Nyckelfärdigt attefallshus 25kvm
  • Friggebod 15kvm
  • Nyckelfärdig friggebod 15kvm
  • Arkitektritade fritidshus
  • Nyckelfärdiga fritidshus
  • Modulhus
  • Byggsatser för fritidshus

Det finns en uppsök olika typer av fritidshus man kan köpa. Vad är fördelarna för de olika sorterna fritidshus?

Nyckelfärdigt

Nyckelfärdigt betyder att du köper huset färdigt från en fabrik. Du behöver med andra ord inte bygga upp huset själv så som du behöver göra om du köper en byggsats. Allt är klart och det du behöver göra är “bara” att bygga en enklare grund, vänta på att det nyckelfärdiga huset ska levereras och vrida om nyckeln. När av ordet nyckelfärdigt hus.

Nyckelfärdigt attefallshus 25 kvm

Är ett bra och smidigt alternativ för dig som redan har ett huvudhus på tomten, då du i det fallet enbart behöver göra en bygganmälan. Oavsett om du redan har ett huvudhus på tomten eller inte är det mycket lättare att placera och bygga grund för attefallshus. Det finns även en mängd olika leverantörer av attefallshus så du har mycket att välja mellan.

Friggebod 15 kvm

En friggebod är en liten 15 kvm som oftast används som gästhus eller skjul. Även här finns det en mängd olika leverantörer allt från lösplank till byggsatser, nyckelfärdiga och arkitektritade friggebodar.

Även i det här fallet behöver du inte ansöka om bygglov om du redan har ett huvudhus på tomten, det räcker med bygganmälan.

Arkitektritat fritidshus

Är något man väljer om man dels har pengar och dels ser är intresserad av form och arkitektur.  När det gäller arkitektritade fritidshus drar sig många ur när de får ett hum om vad det kostar, utan att tänka på mervärdet det skapar för hela tomten och vid försäljning. Så avväg noggrant innan du tackar nej till ett arkitektritat fritidshus. Här har du möjligheten att bo smart och vackert så länge du äger sommarhuset.

Nyckelfärdiga Fritidshus

Nyckelfärdiga fritidshus är ett populärt val för den som inte hinner eller vågar bygga fritidshus själv. Även i det här fallet finns det en stor mängd leverantörer som erbjuder allt från 40 kvm meter hus till 100 kvm. Var noga med att välja en husleverantör som passar dig. t.ex. har rätt utformning på husen och en bra kundsupport.

Modulhus

Modulhus som sommarhus kan vara en bra idé. I Sverige finns det inte många hustillverkare som tillverkar hus som går att bygga upp efter tid och plånbok, så var noga med att välja rätt leverantör.

Byggsats för fritidshus

Byggsatser för hus har funnits länge, dessa hittar du hos husleverantörer som Bauhaus, Byggmax och liknande. Var noga med att räka ut hur lång tid du uppskattar att bygget av fritidshuset ska ta då du själv sätter ihop huset måste du vara säker på att du kan vara borta från arbetet utan problem.


Köpa fritidshus

Köp fritidshusÄr du på gång att köpa ett fritidshus? I så fall har du kommit rätt! Här kan du läsa dig igenom de viktiga stegen du bör ta innan du köper fritidshus. Hur du bör tänka ekonomiskt, geografiskt och rent praktiskt när du går in i en köpprocess.

Läs mer om köpa fritidshus här!


Bygga fritidshus

Bygga fritidshusAtt bygga ett fritidshus är inte något alla klarar av att göra. På fritidshus.org sida går vi igenom varje steg i bygg processen, allt från att gjuta rätt bottenplatta, till ytterväggar och takkonstruktion. Vi tipsar om när det kan vara dags att anlita en snickare och vad du själv kan göra.

Läs mer om att bygga fritidshus här!


Renovera fritidshus

Renovera fritidshusRenovera fritidshus kan vara både tidskrävande och mycket svårt. Det är lätt att hela semestern går åt att renovera och rusta upp fritidshuset. De flesta tar in skickliga snickare för svåra jobb men det finns också många dåliga exempel på när fritidshusägaren själv gör tätskikt och andra saker som kan gå fel istället för att ta in snickare. Vi tipsar om när du bör ta in arbetskraft och vad du själv enkelt kan göra på ditt sommarhus eller fritidshus.

Läs mer om renovering av fritidshus här!