pool nyckelfärdigt fritidshus

Bygg pool

Att bygga pool till sitt nyckelfärdiga fritidshus blir allt vanligare i Sverige, här kommer en guide över hur du bygger pool

Håll din design enkel

Håll de skräddarsydda designfunktionerna till ett minimum. Grunt, naturliga stenväggar och vattenfunktioner ser bra ut, men de lägger alla utgifter och svårigheter i poolkonstruktion av DIY-naturliga pooler.

GÅ MED EN FLAT BOTTOM

En platt botten naturlig pool innebär en enkel grävning och en plan grund för dina väggar vilket är mycket mycket lättare. Det är också mycket lättare att rengöra.

BOXFORMER ÄR BÄSTA

De flesta pooler för nycklfärdiga fritidshus är lådformade som billiga att bygga! Fodertillverkare svetsar ett foder för dig, eller som den här poolen kan du bara tanka den. Men ett försiktighets ord, se till att tankprodukten inte innehåller fosfater som kommer att mata alger i framtiden.

Undvik för många montage

Håll designen enkel När du bygger din egen naturliga simbassäng

Samma pool har sina inlopps- och utloppsrör tydligt på showen, du skulle tro att det skulle göra det

förstör utseendet men de har smidigt blandat dem i. Med denna lilla naturliga pool kan du skumma poolen med ett bladnät men om du vill att den ska skumma överväg automatiskt en balanstank för att undvika knepiga poolbeslag.

Vissa poolinredningar är inte dyra, men kom ihåg att vattentätning av poolen är den svåraste biten så undvik bäst för många beslag som bryter mot vattentätningen om du gör detta utan vår skickliga arbetskraft.

GÅ INTE för djupt

Medan simbassänger behöver djup för stabilitet kan naturliga pooler vara så grunt eller djupt som du vill, men jag skulle hålla mig till 1,8 m eller mindre som väggar 2 m och över behöver mycket förstärkning.

Om du inte bryr dig om dykningssäkerhet är 1,5 m ett bekvämt djup, lätt att rengöra och förstärkningsnivån är fortfarande rimlig. Kom ihåg att kontrollera din stödvägg med en konstruktionsingenjör om du är osäker, och att den svagaste punkten är där väggen går ihop med golvet och på långa raka väggar, så förstärk dem med extra betong om du försöker minimera användningen av stål.

Överväg också att använda våra isolerade väggelement designade för naturliga simbassänger. Ett allt i ett och enkelt att använda paketet. Kontakta oss för mer information

Bort från betongväggar eller prefabricerade poolväggar

Om du hoppar i botten av poolen kan du skapa djup i mitten samtidigt som basen kommer upp till ett grundare djup vid sidorna, här kan du använda sten eller sandpåsar för att bilda väggar. Var dock försiktig, detta behöver ett bra öga för att det ska se bra ut, slarvig användning av en platt foder och sandpåsar kan ge en dålig finish.

ANVÄNDA EN VÄL ELLER BOREHOLE OM DU HAR EN

Få råd om hur du använder ditt borrhål om du är lycklig med det eftersom det troligtvis kommer att göra en långsiktig fyllning och fylla mer prisvärd, inte bara är elnätet vanligtvis på en meter utan du kommer antagligen att behöva behandla det innan du använder det också. Vänligen kontakta oss för råd om denna behandling.

ANVÄND EN SVART FODR

Svarta foder ger en hög passiv värmevinst, så att värme blir mycket billigare eller till och med onödigt.

TAG ALLTID DIG SÄLJ EN TÖRINGSPLAN

Dålig planerad dränering står högt på fellistan för naturliga pooler. Ta reda på hur du flyttar yt- / grundvatten bort från poolen eller välj en plats som inte är den lägsta punkten i din trädgård, du bygger inte ett damm! Se till att du omger din pool med bra dräneringskanaler.